L1 Trail van Mottarone naar Stresa

Er is daar een kabelbaan en wij hebben die toen naar boven genomen en zijn vervolgens naar beneden gewandeld.”

Dat wist mijn schoonmoeder ons te vertellen. Een top-tip! Gelukkig hebben we tegenwoordig zoiets als dat internet en zijn we vandaag gaan avonturieren op basis van:

Omhoog, dat ging volledig volgens plan als we vergeten te zeggen dat we anderhalf uur hebben moeten aanschuiven om in de lift te geraken. Eens we vertrokken waren hebben we nergens nog moeten wachten.

Boven aangekomen moesten we, na onze picnic met een zicht, nog even de start van die L1 weten te vinden.
Een snelle vraag in het café aan de top leverde ons een wat?-jullie-willen-naar-beneden-stresa-wandelen-wtf?!-mama! blik op van het vriendelijke meisje achter de bar waarna ze er snel een oudere dame bij riep.

4 uur, zei ze. De wandeling naar beneden duurt 4 uur. Wij hadden 2 uur geschat, 10 km doen wij normaal op twee uur. LOL.

De eerste drie/vier km waren hel, waar waren we aan begonnen! Een smal padje, redelijk stijl naar beneden, op enkel en alleen maar losse grote stenen. Elke stap was uitkijken en bijna balanceren. 100 meter lukt dat, maar na een tijdje is dat best intensief en vermoeiend.

De daarop volgende kilometers waren veel aangenamer en mooier. Nog steeds soms heel steil, maar gewoon bos en asfalt en bos en deftige padjes en … 👍🏻

We hadden op zo’n 800 meter hoogte opnieuw de lift kunnen nemen (het is in twee delen) maar we hebben dat niet gedaan. Daar zijn we met z’n allen best trots op.

Het was een fantastische uitstap, of we morgen nog naar t meer aan de camping kunnen stappen dat zijn … zorgen voor morgen!Date
August 18, 2020