Start to Study

Arwen zit in zijn hopelijk laatste jaar van het secundair onderwijs. Dat maakt dat we hij stilletjes moet beginnen nadenken over:

  • Waar wil ik naartoe?
  • Waar ben ik goed in?
  • Wat doe ik graag?
  • Wat vind ik interessant?
  • Wat wil ik studeren?
  • Waar wil ik dat studeren?
  • Wil ik wel studeren?
  • Hoe werkt dat eigenlijk allemaal?

Een heleboel belangrijke vragen dus waar we hij het komende jaar een antwoord op gaat moeten proberen te vinden. Gelukkig krijgen we in dat jaar ook wel wat informatie in de schoot geworpen, het is aan ons hem om daar dan ook iets mee te doen.

Vanavond was zo’n eerste moment op school: Start to Study. Voor mij was dit alvast een interessante. Eindelijk heeft iemand me op een duidelijke manier uitgelegd hoe heel dat studiepunten en leerkrediet gebeuren nu eigenlijk feitelijk in elkaar zit. In mijne tijd was dat toch gemakkelijker: gewoon studeren. 🤪

Er zijn zó véél leuke en interessante studies tegenwoordig, dat wordt nog een spannend jaar mijn gedacht. Ik ben vooral heel curieus wat er uit gaat komen.Date
October 26, 2021