Kindle

5a0992b3cf937f00185995c2-image-3.jpeg5a0992b3cf937f00185995c2-image-3.jpeg

Ongeveer 5 à 6 jaar geleden was ik plots de trotse bezitter van een Kindle. Dat was top. Gemakkelijk en redelijk goedkoop boeken lezen. Toen enkel in het Engels, tegenwoordig kan je op Amazon.nl ook Nederlandstalige boeken kopen.

Dat ding heeft een paar jaar goed gewerkt tot wanneer er een put (lees zwart punt) in het scherm zat. Dat ding zat in de weg en de Kindle belandde ver weg in een schuif.

Sindsdien ben ik terug gaan genieten van echte grote papieren boeken. Dat leest ook plezant hoor! Deze zomer nog hoor ik me zeggen: Een e-reader? Nee, papier jom.”

Wat is er gebeurd:

  • op vakantie weer ontdekt dat ik graag lees

  • in de boekenwinkel liggen alleen nieuwe boeken, de rest moet je bestellen

  • op Goodreads zie je je vriendjes boeken verslinden (jaloers!)

  • een papieren boek kost al snel €20, terwijl ik er daarstraks eentje van $6,5 gekocht heb op Amazon.

Dat laatste puntje heeft het al verklapt, ik heb een nieuwe Kindle: de Voyage.

Sinds de vorige is er ongelooflijk veel veranderd. Dat is klein, dat is dun, dat is snel, dat is licht. Dat heeft social media integratie en ook die Goodreads integratie is top.

Dat pakketje wordt zelfs niet meer afgegeven, ze laten dat gewoon in de brievenbus vallen. Dat zegt veel over het gewicht en omvang. Zotjes.

Nog zotter: ik viel bijna van mijn stoel toen ie zelfs bij het uitpakken reeds aan mijn Amazon account gekoppeld was. Tot nu toe een fijne ervaring dus.

Mijn lezen volgen: dit is mijn Goodreads account.


Tags
lezen kindle

Date
September 7, 2016